Workshop “Portret op locatie”

Doelgroep

Portretteren is één van de meest in het oog springende vakgebieden van de fotografie. In sommige landen denken mensen dat een foto de ziel uit een lichaam rooft. In ieder geval probeert een portretfotograaf wel zoveel mogelijk de ziel van een persoon op een foto vast te leggen.

Wil je een inleiding in portretteren? Of wil je naast studiowerk ook een keer buiten portretten maken? Dan is deze “doe workshop” echt iets voor jou!

Duur

1 dagdeel (13.00-16.30 uur)

 

Onderwerpen

– Inleiding licht op locatie en compositie;

– Gebruik van scherpe/onscherpe achtergrond;

– Gebruik van één of meer flitsers;

– Andere tips en trucs.

We oefenen op elkaar, hoewel er soms ook een model aanwezig is. De hele workshop vindt buiten plaats, maar tussendoor drinken we wel even een kop koffie met iets lekkers op een leuke locatie.

Doel

In de workshop “Portret op locatie” leren wij u de tips en trucs bij het portreteren in de buitenlucht. Wat te doen bij mooi weer, wat te doen bij druilerig weer, hoe kunnen we de achtergrond het beeld laten versterken, wel of niet flitsen en nog vele andere onderwerpen komen aan de orde. We zullen uiteraard ook elkaars beelden kritisch bekijken.

Kosten

De kosten voor de workshop bedragen € 70,- en de workshop gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen. De groep bestaat uit maximaal 20 deelnemers en wordt (afhankelijk van de groepsgrootte) door één of twee docenten gegeven.

Start

De workshop wordt gegeven op zaterdagen en zondagen. We starten om 13.00 uur en de workshop is om 16.30 uur afgelopen. Halverwege de workshop hebben we een korte pauze waarin we iets drinken en evalueren.

Startdata

Inschrijven

U kunt inschrijven door het sturen van een email aan inschrijven@centrumvoorfotografie.nl of door hier online in te schrijven.