Over ons

Wat is het Centrum voor Fotografie?

Het Centrum voor Fotografie is opgericht door Dick van der Reijden. In 2008 heeft Dick de Fotovakschool afgerond en is hij gestart met centrum voor Fotografie dat zijn twee passies fotografie en lesgeven combineert. Voor een indruk van het werk van Dick kun je kijken op zijn website.

Visie van het Centrum voor Fotografie

Het idee voor het Centrum voor Fotografie is ontstaan door een aantal tendenzen in de samenleving. Ten eerste is er al jaren een verzakelijking in het bedrijfsleven aan de gang. Met name de grotere bedrijven streven naar sterk procesmatig werken waarbij procedures strak gevolgd moeten worden. De concurrentie (ook uit het buitenland)  neemt echter ook sterk toe waardoor bedrijven door middel van innovatie voorop moeten blijven lopen. Voor innovatie is creativiteit nodig. Dit staat op gespannen voet met de tendens tot meer proces- en procedure gericht werken. Het Centrum voor Fotografie stimuleert door middel van creatieve workshops de creativiteit bij medewerkers van bedrijven.

De tweede tendens is het feit dat de digitale fotografie voor een enorme stimulans gezorgd heeft in amateurfotografie. Ieder jaar worden weer meer spiegelreflexcamera’s verkocht dan het jaar ervoor. Het Centrum voor Fotografie biedt alle enthousiaste fotografen een plek om elkaar te ontmoeten, om bij te leren of op een andere manier kennis op te doen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vinden wij belangrijk. Wij verstaan hieronder het met respekt voor mens en dier ondernemen. Dit komt terug in een aantal activiteiten die wij ondernemen op het gebied van mensen en omgeving.

Mensen
In 2008 heeft het Centrum voor Fotografie een reportage gemaakt in Asielzoekercentrum (AZC) Crailo. De resultaten zijn door ons ingelijst en hiervan hebben we een permanente expositie inj het asielzoekercentrum ingericht. Tevens is in eigen beheer een fotoboek uitgebracht. Verder geven wij sinds 2008 workshops aan de Hogeschool Zeeland met als doel om studenten in contact te brengen met fotografie. Sinds januari 2009 geven wij regelmatig workshops op basisscholen in achterstandswijken in Rotterdam. Op deze scholen zitten vaak leerlingen die nauwelijk met kunst in aanraking komen. Door middel van diapresentaties en hands-on fotograferen proberen wij de liefde voor de fotografie als vaardigheid en als kunstvorm over te brengen.

Omgeving
Het Centrum voor Fotografie bankiert bij de Triodos bank en de ASN bank. Uiteraard maken wij ook gebruik van groene stroom en biogas via Greenchoice.