Lezing over fotografie “Van Mo Ti tot Erwin Olaf”

In 2010 organiseerde Camera.nl voor de eerste keer de “Foto Experience”. Naast veel demonstraties van diverse leveranciers was er ook voor de actieve fotograaf veel te beleven:

– Een modeshow. De liefhebbers van modefotografie konden hier hun hart ophalen;
– Een halfpipe met spectaculaire optredens, speciaal voor de actiefotograaf;
– Op de Euromast kon je allerlei professionale apparatuur van Canon uitproberen.

Daarnaast was het de premiere van de lezing `Van Mo Ti tot Erwin Olaf`, een lezing over de geschiedenis van de fotografie verzorgd door Dick van der Reijden van het Centrum voor Fotografie. Voor een publiek van ruim 70 fotografen heeft Dick op enthousiaste wijze de ontwikkelingen in de fotografie laten zien vanaf de 5de eeuw voor Christus tot op heden. Naast foto’s uit de 19de eeuw vertelde Dick over de beroemdste foto’s, de duurste foto’s, de meest controversiele foto’s en uiteindelijk nam Dick het publiek op inspirerende wijze mee op een reis langs de bekendste Nederlandse fotografen.

De lezing leidde tot heel enthousiaste reacties en  verzoeken om de lezing op een ander moment nogmaals te geven. Ondertussen hebben we de lezing al weer meerdere keren gegeven waaronder voor de Nikon Club Nederland. De lezing is variabel in lengte: van 45 minuten tot 2 uur. Mocht u deze lezing een keer willen bijwonen of een keer voor uw organisatie laten geven, neem dan contact op met het Centrum voor Fotografie.