Workshop: De Groeten uit…

De Groeten uit… Rotterdam, Leiden, Europoort, Zeeland, Kanaleneiland, de Veluwe, …

Iedereen kent de ansichtkaarten van Hallmark. Mooi, kitsch, … iedereen heeft er een mening over. Vandaag nemen wij u bij de hand en leren wij u hoe u een interessante ansichtkaart kunt maken die iets over de locatie, maar ook iets over uzelf als fotograaf vertelt. Welke locatie? U kiest zelf een locatie of u laat ons een interessante locatie kiezen. De workshop is globaal als volgt ingedeeld:

Inleiding

 

In een uurtje tijd laten wij u zien waar u aan moet denken bij het maken van beelden. Wat maakt een beeld interessant? Hoe legt u uw ideeën vast? Waar moet u aan denken als het beeld geschikt moet zijn voor een ansichtkaart?

Opdracht

 

De groep wordt opgesplitst in kleinere groepjes van 2 – 3 personen. Iedere groep krijgt een spiegelreflexcamera  mee en gaat op pad om de locatie op eigen wijze vast te leggen. Om de lat iets hoger te leggen, geven we soms een extra opdracht mee, bijvoorbeeld de opdracht om een specifiek aspect van de locatie vast te leggen. Afhankelijk van de groepsgrootte lopen er 1 of 2 professionale fotografen rond om de deelnemers te ondersteunen.

Presentatie

 

Aan het einde van de workshop presenteren alle groepjes hun beste foto’s. De foto’s worden gezamenlijk besproken waarbij de docent nog wat extra tips en trucs geeft voor het verbeteren van uw foto’s. De beste foto van iedere deelnemer wordt in een oplage van 5 stuks als echte ansichtkaart afgedrukt. Daarnaast publiceren we alle eindresultaten op internet. Tijdens de workshop maken wij zelf ook een sfeerreportage. De foto’s van deze reportage publiceren we ook op internet. Daarnaast mag u deze beelden voor eigen gebruik downloaden.

De workshop duurt ongeveer 4 uur en koffie, thee en kleine versnaperingen worden door het Centrum voor Fotografie verzorgd. Eventueel kunnen wij aansluitend ook een lunch of diner voor u verzorgen. De workshop is geschikt voor 10 tot 30 deelnemers. Weet u zelf een locatie? Wilt u dat wij een interessante locatie voor u bedenken? Alles kan! De hele workshop kan helemaal voor uw organisatie op maat gemaakt worden.

Kosten

 

De kosten voor de workshop bedragen standaard € 75,- exclusief BTW per deelnemer bij een minimum aantal van 10 deelnemers. Voor grotere groepen maken wij graag een offerte op maat. Andere locatie? Speciale thema’s? Andere indeling? Neemt u vooral contact met ons op om een workshop op maat samen te stellen!

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@centrumvoorfotografie.nl of 06-57586611.