Workshop: Creatief met Fotografie

De creativiteit van uw team verhogen? Beeldend bezig zijn met de veranderingen of thematiek binnen uw bedrijf of team? Of gewoon een hele leuke middag met familie of vrienden? Dan is deze workshop iets voor u!
Het doel van de workshop is om mensen na te laten denken over thema’s en concepten. Als ze vervolgens deze thema’s en concepten door middel van beelden moeten weergeven, ontstaan al snel creatieve invullingen waardoor de thema’s en concepten ook echt gaan leven.
De workshop is globaal als volgt ingedeeld:

Inleiding

 

Fotografische vormgeving: wat doet een fotograaf en hoe geeft een fotograaf met zijn beeld de werkelijkheid weer;

Inleiding compositieleer: hoe kun je op een voudige manier je foto’s verbeteren?

Van concept tot beeld: hoe kom je van een concept tot een concreet beeld (foto) dat het concept uitbeeldt.

Opdracht

 

De groep wordt opgesplitst in kleinere groepjes van 2 – 3 personen. Iedere groep krijgt een camera  mee en moet vervolgens een opdracht uitvoeren. Afhankelijk van tijdstip van de dag en het weer worden de opdrachten binnen of buiten uitgevoerd. Afhankelijk van de groepsgrootte lopen er 1 of 2 professionale fotografen rond om de deelnemers te ondersteunen.

Presentatie

 

Aan het einde van de workshop presenteren alle groepjes hun beste foto’s. De foto’s worden gezamenlijk besproken. Het eindresultaat wordt zowel op het internet gepubliceerd als in een fotoboek dat we u na 2-3 weken kostenloos toesturen.
De workshop duurt ongeveer 4 uur en koffie, thee en kleine versnaperingen worden door het Centrum voor Fotografie verzorgd. Eventueel kunnen wij aansluitend ook een lunch of diner voor u verzorgen. De workshop is geschikt voor 10 tot 30 deelnemers. De locatie is bij het Centrum voor Fotografie in Rotterdam, maar kan ook op andere locaties gegeven worden. In alle gevallen geldt dat materiaal zoals spiegelreflex camera’s, flitsers en één of meerdere mobiele studio’s door het Centrum voor Fotografie verzorgd worden. De hele workshop kan ook speciaal voor uw organisatie op maat gemaakt worden.

Resultaten

 

De resultaten van de workshop worden op de website van het Centrum voor Fotografie gepubliceerd. Indien gewenst kunt u een aantal van de gemaakte foto’s gebruiken om bijvoorbeeld te publiceren op uw Intranet of te exposeren binnen het bedrijf. Bij groepen van meer dan 20 personen kunnen wij in plaats van een fotoboek ook de vijf beste foto’s in een formaat van 50×60 cm inlijsten en gratis bij uw bedrijf bezorgen.

Kijk voor een paar willekeurige voorbeelden eens op:
Workshop Kop van Zuid
Workshop Kinderdijk
Workshop Dierenpark Amersfoort
Workshop Hortus Botanicus

Kosten

 

De kosten voor de workshop bedragen standaard € 75,- exclusief BTW per deelnemer bij een minimum aantal van 10 deelnemers. Voor grotere groepen maken wij graag een offerte op maat. Andere locatie? Speciale thema’s? Andere indeling? Neemt u vooral contact met ons op om een workshop op maat samen te stellen!

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen viainfo@centrumvoorfotografie.nl of 06-57586611.